Na de zomervakantie beginnen de Chi Kung lessen met een nieuw programma. Het doel ervan is om gedurende het komende jaar informatie, ervaring en inspiratie te bieden bij de Chi Kung beoefening van de deelnemers.
‘Een jaar training’ daagt je uit om voor jezelf te gaan staan en in de diepte te werken aan meer zachtheid, openheid, flexibiliteit en innerlijke kracht. Train je mee?

Persoonlijke training
Op basis van het programma kies je voor jezelf de speerpunten voor je persoonlijke training. Dit is afhankelijk van de tijd die je maakt om te oefenen en je persoonlijke voorkeur en behoefte. Dat bepaalt eenieder voor zichzelf, indien gewenst onder begeleiding.

Les info
De lessen worden om de week op zondag tussen 9.30 en 12.30 uur aangeboden. Een les bestaat uit drie blokken. Deze kunnen afzonderlijk gevolgd worden, maar alleen op basis van beschikbaarheid. Wanneer je de hele les volgt, kom je als eerste in aanmerking voor een plek. De groep heeft een maximum van 10 deelnemers.

Het jaarprogramma is ingedeeld in 3 periodes. De eerste periode start op 2 september. De leslocatie is voornamelijk de Zevende Hemel. Sporadisch zullen we uitwijken naar een andere locatie in de buurt.

Lesrooster
• 9.30 – 10.30 uur Tao-Yin en meditatie
Tao-Yin wordt ook wel Chinese yoga genoemd. Op een heel ontspannen manier strekken we het lichaam langs de belangrijkste meridianen en brengen diepe Chi stromen in beweging. De strekkingen volgen de 5 transformatiefasen van energie, in het Chinees Wu Xing. In een diepere laag bestuderen we dus de 5 fasen en hun werking op je gezondheid. Ieder seizoen krijgt het actieve element extra aandacht door bijvoorbeeld ook voeding en emoties erbij te betrekken.
De afsluitende dantian meditatie stimuleert jouw natuur om herstel werk te doen en versterkt je centrumkracht, en -bewustzijn.

• 10.45 – 11.30 Ba Duan Jin en Zhan Zhuang
Ba Duan Jin, ofwel de 8 Brokaten, zijn prachtige instrumenten om de dragers en geleiders van de chi stroom in goede conditie te brengen en te houden. De serie leent zich uitstekend voor langere termijn beoefening waarin je blijft verdiepen.
Met de kunst van het stil staan Zhan Zhuang, werk je aan een groeiende energie stroom die lichaam en geest verlevendigt. Het is de ruggengraat van je Chi Kung beoefening.

• 11.40 – 12.30 uur Overige vormen
In deze les beoefenen we verschillende Chi Kung vormen zoals: vijf elementen Chi Kung, Shibashi 1 en 2 , Yang stijl gezondheidsoefeningen, etc

Het lesrooster wordt aangeboden in 3 periodes van 3 maanden. In de eerste periode zijn de lessen op de volgende zondagen:
2, 16 en 30 september
14 en 28 oktober
11 en 25 november
9 december

De data van de volgende periode volgen in de loop van de eerste 3 maanden.

Tarieven
• De prijs voor de acht lessen uit de eerste periode bedraagt € 240,-
• Indien je 2 van de 3 blokken per les volgt* is de prijs € 190
• Bij 1 blok per les* is de prijs € 120
* Deelnemers die de hele les volgen hebben voorrang. Deelnemers die 2 blokken volgen hebben voorrang op degenen die 1 blok meedoen.

Betaling vindt vooraf plaats. Wanneer dit financieel uitdagend voor je is, dan zijn 3 maandelijkse termijnen bespreekbaar.
Ooievaarskorting geldt alleen bij inschrijving voor hele lessen van 3 blokken.

Inschrijven
Je kunt je inschrijven voor de eerste periode via een mail naar info@chikungstudio.nl. Geef daarbij aan of je de hele les of deelblokken (en welke) wilt volgen. Plekken worden verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanmelding.