Roger Mooijman

Roger Mooijman is in 1967 in Den Haag geboren. Op 28 jarige leeftijd begon hij met het beoefenen van Chi Kung en Tai Chi. Na jaren van veel stress en spanning ging hij op zoek naar bewegingstechnieken die hem konden helpen om zijn verzwakte lichaam en geest in balans te brengen. Tijdens de eerste les werd hij direct gegrepen door de zachte, harmonieuze en krachtige bewegingen en de vredige focus die hem hielpen beter in het moment te blijven.

 

Afgestudeerd in International Marketing aan de HEAO, werkte Roger ruimt 10 jaar in sales en marketing bij verschillende Nederlandse en buitenlandse bedrijven. In die periode volgde hij regelmatig Chi lessen en trainingen, en besteedde hij privé veel tijd aan oefenen. In 2000 zette hij de stap om zelfstandig Chi Kung en Tai Chi leraar te worden in Den Haag.

 

Roger over zijn werk:

‘Ik ben enorm dankbaar voor alle geweldige mensen die de afgelopen jaren mijn lessen en workshops bezocht hebben. Buiten de lessen die ik bij verschillende meesters en leraren genoten heb, heb ik zeker net zo veel geleerd van mijn studenten.

 

Chi Kung biedt simpele, effectieve en plezierige zelfhulp middelen voor eenieder die bereid is om te werken aan een gebalanceerd leven. Ik geloof werkelijk dat Chi Kung één van de meest natuurlijke manieren is, waarmee je zowel fysieke als mentale gezondheid kunt verkrijgen en behouden.

Ik doe niets liever dan mijn ervaring en kennis delen met anderen, in de wetenschap dat wanneer zij met Chi Kung werken, Chi Kung voor hen zal werken.’

 

Leraren

Een speciaal dankwoord gaat uit naar de volgende Chi Kung en Tai Chi leraren die in de afgelopen jaren hun vaardigheden, kennis en Zijn gedeeld hebben:

Golden Flower Tai Chi School

Hetty Moyal, teacher (Den Haag, NL)

Job Koesombroto, chief instructor (Utrecht, NL)

Master San Gee Tam, founder and head instructor (USA)

 

Taiji Centre

Oscar Muños Galeano, chief instructor (Amsterdam, NL)

 

Yin Yang Center

René Goris, founder and head instructor (Amsterdam, NL)

 

International Tai Chi Chuan Association (ITCCA)

Stefan Diderich, teacher (Rotterdam, NL)

Martin Klett, chief instructor (Amsterdam, NL)

Grand Master Chu King Ho (RC/IT)

 

Dutch School for Do-In

Anuskha Hofman, founder and head instructor (Den Haag, NL)

Mei Yü Tan

'Meer dan twintig jaar geleden ben ik op tai chi chuan gegaan bij de heer Chang een Chinese taoïst. We kregen Chi Kung als warming-up. Na vijf jaar vertrok mijn leraar wegens heimwee terug naar China. Daarna ben ik de Chi Kung oefeningen blijven doen en op vakanties als de omgeving me aansprak, deed ik het buiten. Zo’ acht jaar geleden ben ik weer op les gegaan bij Joyce van Nelfen-Rügebregt en vervolgens kwam ik bij de Chi Kung Studio van Roger Mooijman. Sinds vier jaar geef ik daar de basiscursus Chi Kung.

 

In mijn werkzame leven heb ik na wat omwegen het vak van logopedist beoefend. Zoals voor alles wat je doet heb je oefening nodig en al doende ontwikkel je de vaardigheid. Het samen doen en met groepen werken heb ik daarbij geleerd. De houding, lichaamsbewustzijn en ademhaling zijn o.a. de basis van je presentatie en de communicatie. Hierbij is een duidelijke link naar Chi Kung. De oefeningen zijn gericht op de houding, het lichaamsbewustzijn en de ademhaling om een goede balans te bereiken en het energiepeil te verhogen.

Chi Kung buiten 

In veel landen over de wereld zie je de mensen in parken en op pleinen Tai Chi en Chi Kung beoefenen. Den Haag biedt tal van mooie locaties om Chi Kung buiten te doen.

Iedere woensdag- en vrijdag-ochtend sta ik in de Paleistuin en op zondagochtend ben ik in Park Sorghvliet te vinden. Als het weer het ook maar enigszins toe laat ga ik er het hele jaar mee door. Het ruisen van de wind, de stadsgeluiden en het gekwinkeleer van de vogels klinken je dan als muziek in de oren'.

Mei Yü

To live life fully  

first become empty 

Chi Kung Studio Den Haag

info@chikungstudio.nl

06 23 81 72 74

  • Facebook
  • YouTube

Roger Mooijman

Tel/Whatsapp: 06 23 81 72 74 

Email: info@chikungstudio.nl

© 2020 by Roger Mooijman