top of page

Privé trainingsprogramma

‘Zelf zorg is een daad vanuit zelf liefde’

Ken je het gevoel dat er zo veel gebeurt in je leven dat je het contact verliest me dat wat werkelijk belangrijk is? Heb je door stress en zorgen regelmatig een zwaar gevoel? Vind je het moeilijk om met het ouder worden of een chronisch zwakke gezondheid om te gaan?

 

Vanuit het Taoïstische perspectief ontstaan alle verschijnselen in het universum vanuit leegte en na een bepaalde levensduur keert alles weer terug naar de leegte. Als gevolg van fysieke, geestelijke of emotionele spanning raakt levensenergie (Chi) geblokkeerd of uitgeput waardoor de weg terug naar leegte bemoeilijkt wordt. Iedere dag komt er weer wat spanning bij en het kopje raakt vol. Voor een toenemend aantal mensen leidt dit tot overspanning, slapeloosheid, energie tekort, emotionele instabiliteit, burn-out, lage weerstand en verlies van seks drive. Geblokkeerde of verspilde Chi leidt tot ziekte en verval.

Chi Kung biedt de mogelijkheid om je levensenergie Chi goed te beheren. Het gevolg is een natuurlijke staat van gezondheid en welzijn.

Wanneer mensen ouder worden is de vertraging van Chi een natuurlijk proces. Door goed voor lichaam en geest te blijven zorgen met Chi Kung zullen functies zoals bewegen, denken, creativiteit, balans, horen en zien minder snel verslechteren bij het verstrijken van de jaren.

 

Leef je leven!

Taoïstische Chi Kung meesters uit het oude China hebben prachtige series zelf-hulp oefeningen ontwikkeld met als doel om de levenskracht Chi te optimaliseren. Door Chi Kung beoefening kun je geblokkeerde energie vrij maken en de natuurlijke stroom in lichaam en geest herstellen. Deze natuurlijke stroom bevind zich aan de bron van onze gezondheid.

Met het Chi Kung gezondheidstraining programma leer je hoe je jouw lichaam, geest en (emotionele) energie kunt ontspannen, balanceren en regenereren.Eenmaal op weg in het programma zal het leven zich op nieuwe manieren aan je openbaren. De relatie met jezelf verandert doordat je vitaliteit herstelt en je meer bewust omgaat met het creëren van je eigen gezondheid en welbevinden.

Door Chi Kung beoefening voel je je krachtiger en meer ontspannen. Fysieke en mentale functies verbeteren en je lichaamsbewustzijn neemt toe. Daarmee groeit het vertrouwen dat je in staat zult zijn om de uitdagingen in je leven het hoofd te bieden.

Jouw programma naar gezondheid en balans:


Principes
Je begint jouw trainingsprogramma met het leren van de basisprincipes van Chi Kung, zoals het uitlijnen van de houding, aarden ontspannen, natuurlijk ademhalen, de aandacht leiden en ‘leeg’ worden.
 
Warming-up
Vervolgens leer je de basale serie warming-up oefeningen. Wanneer mensen met Chi Kung beginnen, is hun lichaam meestal nog stijf en gespannen. De oefeningen uit deze serie bestaan uit zachte strekkingen en draaiende en spiralende bewegingen. Deze verbeteren de flexibiliteit en vitaliteit van gewrichten, pezen en banden. Door de masserende werking krijgen de gewrichten als het ware een verjongingskuur.

Chi kracht opbouwen
Het volgende dat op het programma staat, is het verzamelen en versterken van levensenergie. We werken met unieke staande posities, die ‘Zhang Zhuan’ of ‘Staan als een boom’ genoemd worden. Wanneer het lichaam op een natuurlijke manier uitgelijnd is tussen de aarde en de hemel, dan vult het lage buikgebied (de onderste ‘Dantian’) zich met Chi. Vanuit dit punt is er voortaan energie beschikbaar, om je lichaam en geest te ondersteunen.

‘Wanneer je aandachtig naar je lichaam luistert,
dan hoeft het niet te schreeuwen’

Eén van de effecten van het staan als een boom is dat het je (lichaams-)bewustzijn vergroot. Je leert om allerlei impulsen van binnenuit en buitenaf ruimte te geven, maar ook weer los te laten. Het leven wordt lichter, als je je niet meer tegen de stroom verzet, maar je in plaats daarvan op de golven van het leven laat meevoeren.
Een ander resultaat van het staan is dat het hele Chi systeem verrijkt wordt met vitale energie. De doorstroming van energie ondersteunt het hele lichaam, van de zintuigen tot de spieren, van de spijsvertering tot de weerstand.

Go with the flow met 'de Acht Brokaten'
In het laatste gedeelte van het Chi Kung gezondheidsprogramma ga je aan het werk met een serie prachtige oefeningen met de naam ‘de Acht Brokaten’ (Ba Duan Jin). Al vele honderden jaren ondersteunen deze zelfhulp oefeningen de mensen in het verre Oosten, en nu ook steeds meer in het Westen, om meer balans te ervaren in lichaam, geest en emoties.
 
De subtiele en zachte bewegingen van deze oefeningen zorgen ervoor dat Chi door het netwerk van energetische kanalen (meridianen) geleid wordt. Er stroomt meer vitale Chi door het lichaam, terwijl oude toxische energie wordt afgevoerd. Dit verjongt alle lichaamsweefsels zoals spieren, huid, zenuwen en organen. Lichaam en geest worden leeg en tegelijkertijd sterk en weerbaar..

Kung!
Essentieel voor jouw groei en ontwikkeling is Kung, of terwijl: regelmatig oefenen. Hoe meer je met Chi werkt, hoe beter Chi Kung voor jou gaat werken. Samen met de trainer kun je een schema opzetten waarbinnen je 'huiswerk' tot aan de volgende sessie plant. Het uiteindelijk doel is dat je een compleet programma beheerst waar je op eigen kracht en op de lange termijn jezelf ondersteunt. De innerlijke verzorging wordt uiteindelijk een vast onderdeel van je levensstijl, net als uiterlijke verzorging.

Praktische info

Tarieven

In 12 sessies kun je een goede  basis leggen voor een persoonlijke Chi Kung oefenserie. Je kunt deze plannen op wekelijkse (voorkeur), 2 wekelijkse of maandelijkse basis.

Voorafgaande aan de training heb je een intakegesprek en een les op proef.  De prijs hiervan is € 45. Achteraf kun je besluiten of je de training wilt starten.

De prijs van een vervolgsessie bedraagt € 70 per uur of € 90 per 1,5 uur.

Een pakket van twaalf sessie kost € 795 (1uur) of € 975 (1,5 uur).

Alle bedragen zijn inclusief btw. In geval van bedrijfsmatige facturering worden de bedragen met 21% btw vermeerderd.

Trainer en locatie

De training wordt standaard door Roger Mooijman aangeboden op het Kleine Loo 60 in Den Haag. In overleg kan er een andere plek gekozen worden, bijvoorbeeld bij de trainee thuis. Hierbij moet rekening gehouden worden met extra kosten voor reizen.

bottom of page