Voor wie?

Het korte antwoord op deze vraag is: voor iedereen! Om specifieker te kijken kunnen we Chi Kung vanuit onderstaande categorieën bekijken.

Chi Kung als fysieke activiteit

Als bewegingsleer dient Chi Kung uitstekend om het lichaam in beweging te brengen en gezond te maken en houden.

Mensen die zich niet aangesproken voelen tot het reguliere aanbod van sportactiviteiten, kunnen hun heil vinden in Chi Kung. Het is minder inspannend en uitputtend dan gangbare sporten of zelfs yoga. Daarbij is er geen competitief element. Wil je je gezondheid op peil houden, of kamp je met gebreken en wil je herstellen? Chi Kung kan je daarbij helpen.

Chi Kung is ook interessant voor hen die intensief sporten of zwaar werk doen. Onderhoud aan het lichaam met Chi Kung ontspant, voorkomt blessures, versnelt herstel en vergroot het bewustzijn van lichaam en geest waardoor de prestaties verbeteren.

 

Chi Kung als energetische activiteit

In de afgelopen decennia is het mensbeeld in onze Westerse maatschappij flink veranderd. Door invloeden uit het Oosten zijn we ons meer open gaan stellen voor het idee dat alles met elkaar verbonden is via (bio-)energetische velden. Dus ook lichaam en geest. Voor balans is het belangrijk om ons energetisch op een juiste manier te voeden. Het innemen van levensenergie (Chi) gebeurt via voeding en ook via ademhaling, het lichaam dat via de juiste houding verbonden is met de omgeving en via de zintuigen.

Ben je op zoek naar meer balans? Met Chi Kung leer je betere keuzes maken bij het voeden op verschillende niveau’s. Daarbij speelt Chi Kung  een harmoniserende rol bij het verwerken van geblokkeerde Chi ( zoals onverwerkte emoties) en het afvoeren van gebruikte energie.

 

Chi Kung als spirituele weg

Hoe lang worstelen filosofen al met een vraag als: wie ben ik? ‘Ken uzelf’ is een eeuwenoude Griekse raadgeving, waarmee het belang van zelfkennis wordt benadrukt. De Oosterse benadering voor het verkrijgen van zelfkennis kenmerkt zich door het naar binnen keren van de aandacht. Door in stilte de binnenwereld te ervaren verkregen o.a. Taoïstische en Boeddhistische meesters diepe inzichten in de natuur van het bestaan. De Chi Kung traditie kent effectieve trainingsmethoden om te beoefenaar op het spoor te brengen van deze inzichten. Niet alleen filosoferen, maar vooral Kung! Het is duidelijk dat, hoe beter ons doen en handelen aangesloten is op onze diepste natuur, hoe gelukkiger en voortvarender we zijn op ons levenspad.

To live life fully  

first become empty 

Chi Kung Studio Den Haag

info@chikungstudio.nl

06 23 81 72 74

  • Facebook
  • YouTube

Roger Mooijman

Tel/Whatsapp: 06 23 81 72 74 

Email: info@chikungstudio.nl

© 2020 by Roger Mooijman